fredag 11 april 2008

Ur en anställds perspektiv

Den här bloggen är helt nystartad, men borde ha kommit igång redan för 2-3 år sedan. Den kommer uteslutande att handla om hur Försäkringskassans utveckling internt/externt upplevs ur en anställds perspektiv. Jag har inledningsvis valt att skriva under anonymitet med tanke på de vidriga repressalier som kan uppstå när man gör sig obekväm med ledningen i en organisation. Jag hoppas och tror att det fortsattta bloggandet kommer att göra dig som läsare varse om nödvändigheten av denna försiktighetsåtgärd.

Vän av ordning ställer sig naturligvis frågan: Varför inte bara göra sin röst hörd internt inom organisationen? En statlig myndighet, som ju Försäkringskassan är, bör ju rimligen i det tjugonde århundradet ha ett gott medinflytande och möjlighet till påverkan på egen arbetssituation och arbetsplatsens utveckling. Jag säger bara: Hehe, forget it!

Minns ni omdaningen av AMS i början av 80-talet? Nedläggningen och omvandlingen av Skolöverstyrelsen? Och nu, i ett närmare perspektiv, förändringen av Skattemyndigheten och Kronofogdemyndigheten? De framstår alla som en susning jämfört med vad som händer på Försäkringskassan just nu.Jag hoppas att jag med denna inledning väckt ditt intresse för min blogg. Det kommer mera.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag ser fram emot att läsa din blogg då jag själv arbetar på FK. Jag kanske inte håller med dig om "allt". Vi får väl se. Lycka till med bloggandet!

Observer sa...

Tack,Lotta för att du sett min blogg! Hela syftet är ju att få en dialog eler ett "luftutrymme" för kassaanställda eftersom det inte finns någr andra kanalder att lufta sina åsikter i.