onsdag 2 juli 2008

Omvänd Westerberg-effekt?

Hörde en rolig grej på nyheterna i morse. Det handlade om USA och deras tradition att döpa platser och städer efter gamla presidenter, t ex John F Kennedy-flygplatsen, staden Washington mm. När nu George W Bush skall avgå arbetar starka krafter för att uppkalla ett avloppsreningsverk efter honom…..

Curtan har ju redan tidigare påpasslig fått sitt nya residens uppkallat efter sig. Det har ju hetat Uggleborg i alla tider……..


Det påminner mig om ett fenomen i vår egen sfär, nämligen den s k Westerberg-effekten. Med Bengt Westerberg som karismatisk ledare lyckades ju Folkpartiet nästan fördubbla sin väljarandel under sent 80-tal/tidigt 90-tal.

Hos oss inom kassan kan vi nu skåda resultatet av en annan, inte lika munter effekt. Den kallas Isaksson-effekten, uppkallad efter en inte helt okänd ”medarbetare”. Med sina erfarenheter , bl a från nedmonteringen av Posten, har hon ju lyckats slå sönder även vår verksamhet.
Eller som Winnie Church Hill uttrycker det:

”Aldrig har så få lyckats förstöra så mycket för så många”

Resultatet?
Ja, ni vet ju redan. Koncentration av ärendehandläggning som endast gett effekten att kassans anställda tillbringar mer tid på väg till eller från jobbet. Kompetensförluster som är mer eller mindre omöjliga att ersätta. Nya direktiv varje vecka med ändrade förutsättningar. Det som var alldeles omöjligt igår går alldeles utmärkt idag. Och framförallt: Ett gigantiskt avstånd mellan oss jordnära plattfötter inom verksamheten och GuD, förlåt, GD skall det vara.

Är det förresten någon som sett till Curtans chatt? Man väntar med spänning på resultatet. Jag noterade i en kommentar härförliden att många anställda inte vågar läsa den här bloggen på jobbet, än mindre lämna några kommentarer. Det är synd, för ett av mina huvudsyften med att starta denna blogg har ju varit att visa på det utbredda missnöje som råder inom verksamheten. Och en sak är säker; att LÄSA bloggen är oförviltigt, det finns ingen chef i världen som kan straffa en för det. Visserligen loggas varenda knapptryckning man gör i systemet, men några efterforskningar görs inte, såvida man inte har gjort eller misstänks för några oegentligheter. Och dom möjligheterna har väl täppts till vid det här laget?

Jag vet dessutom genom säker källa att Curtan redan har fått länken till denna blogg. Kan han läsa den så kan även du! Så läs på i godan ro, i sinom tid lär väl IT-folket spärra möjligheterna att nå ut på nätet överhuvudtaget.
Ha det!

5 kommentarer:

Anneli sa...

Fick länk till din blogg via en arbetskamrat och jag kan bara säga att du skriver det man själv känner. Arbetar själv på kassan och man känner sig som en ko som forslars runt allt efter vad cheferna får för sig.

Kommer följa din blogg och säkert skriva kommentarer!

Tokigare Fia sa...

Ja vad ska man säga???
Efter ett antal åt på kassan, flera med fackligt engagemang höjer jag på hatten för att folk äntligen börjar vädra sitt missnöje.

Lägre i tak än nu det har vi väl aldrig skådat? Men ge det bara ett par månader till så är takhöjd lika med golvhöjd. Och placerade på floskeltoppen cirkulerar nu ord som ÖKAD DELAKTIGHET, LOJALITET, SAMARBETE och jadda jadda. Att de från ledningens sida inte inser (eller gör de kanske det) hur patetiska de framstår? Och dessa förbannande DIALOGPAKET! Vad i herrans namn är ett dialogpaket?

Att man är tvingad att följa regeringens direktiv oavsett hur inhumana påbud de kommer med är ju en sak. Men att samtidigt ge sig i kast med "Programmet" FK2.0 och migrering från gamla system till standard-diton med en massiv omflytt i organisationen som följd ser ju mindre klokt ut. Och visar ju sig också vara fullständigt vansinne...
Hur länge orkar vi med? Och när vi inte längre orkar; hur många kommer att drabbas av långtidssjukskrivning av kassans eget folk? Att vi är för få spelar ju i det sammanhanget mindre roll eftersom vi vid det laget förmodligen inte har rätt till någon sjukskrivning alls så om kassan inte hinner betala ut sjukpeng gör ju alls ingenting.

Glädjande visar sig åtminstone eländet i medarbetarundersökningar där IT utmärker sig. Ja tacka fan för att vi utmärker oss, bortglömda, utskällda och förhatliga som vi är. Men även hos oss sliter folk ut sig. Också hos oss saknas styrning och ledning. Även på IT jobbar personalen övertid för att hinna producera allt som beställs från regering, program och egenpåhittat
(o)nödigt. För levereras ska det, till vilket pris som helst och levererar gör vi trots dåliga eller inga förutsättningar. Och sen sitter det handläggare som ska försöka begripa det knapphändiga systemet och blir frustrerade för det var ju inte vad som utlovats. Självklart skäller man på IT då, de där typerna som inget begriper av vardagen. Då känns det fint i hjärtat att vi har en ledning och en GD som pratar om sammanhållning!
Kyss mig där jag är som högst när jag plockar stickor!

Tack för ordet

Anonym sa...

Ni kanske kunde anordna floskelbingo ? Det är ett vilsamt sätt att få tiden att gå lite snabbare och skänker en smula spänning till personalmötena.

Om Curtan besöker bloggen och dessutom, mot förmodan, är läskunnig är mitt budskap: Må skägget växa inåt på dig, sossebroiler.

Observer sa...

Tack, "Tokigare Fia", för att du påminner mig om att Försäkringskassan inte bara består av oss försäkringsnördar! Ditt inlägg visar på att arbetssituationen är i princip lika taskig i hela organisationen. Därför har Curt helt rätt i att vi måste hålla ihop. Vi måste hålla ihop MOT kassaledningen! Vi måste visa på att missnöjet inte består av dig och mig, utan av i stort sett hela organisationen! Vi kanske t o m kan få någon disillussionerad chef att uttrycka sin vanmakt på dessa sidor!

Anonym sa...

Äntligen börjar fler höja rösten! Jag säger det igen: Är det inte dags för strejk snart? Hur många ska behöva bränna ut sig innan det händer nåt? Är själv sjukskriven, och kan säga att FK inte har mycket till rehabilitering att komma med. Men det är väl inte så viktigt att man kommer tillbaka till jobbet, det finns så många andra som vill ha ens jobb..