lördag 16 januari 2010

Simsalabim - försvinn!


Under de senaste 15 åren har Försäkringskassan och alla andra statliga myndigheter bekymrat sig över hur generationsväxlingen skall gå till. Alla har vetat att 40- och 50-talisterna måste ersättas. Men ingen har lyckats klura ut hur det skulle gå till. Jag har själv sett ett antal olika beräkningsmodeller, men ingen har varit fullkomlig. Stötestenen var nämligen hur man skulle kunna garantera att organisationen upprätthåller kompetensen med kontinuitet. Svaret på detta var dubbelbemanning, upplärning och infasning av ny arbetskraft medan den gamla sakta fasas ut. Redan på tankestadiet insåg man att detta var ogörligt, resurserna för detta finns inte, och ingen (läs staten) har heller någonsin varit beredd att tillföra dessa. Resultatet blev m a o en tummetott, en gammal ut, en ung in osv. En process som tar oändlig tid att genomföra, och inte löser grundproblemet, att stora delar av statsapparaten behöver förnyas. Naturligtvis med en utbildningsnivå som ligger snäppet högre än vad flertalet äldre anställda besitter idag.

Men yvas icke, ty nu har Försäkringkassan hittat den slutgiltiga lösningen på problemet. Den är så djävulskt bra att konceptet säkert går att kränga till den övriga statsförvaltningen. Hädanefter kan kassans ledning med stolthet i brösten framhäva att det minsann inte bara är Posten som vet hur en slipsten skall dras.

Konceptet är egentligen ganska enkelt; Om folk inte slutar självmant, se till att dom tvingas ut genom organisatoriska åtgärder. Försäkringskassan vet idag, genom tidigare koncentrationer av verksamheten, att flertalet anställda inte klarar pendling till nya orter inom 12-timmarsgränsen. Alltså väljer man att fortsätta att koncentrera arbetsuppgifter för att kunna göra sig av med äldre personal. För att säkerställa att personalen dessutom säger upp sig självmant tänjer man på 12-timmarsregeln så att lämpliga kommunikationer finns. Då slipper man ju använda trygghetspaket och uppsägningslön, Praktiskt, eller hur? Och facket ser man numera inte så mycket av.

Vän av ordning kanske undrar hur jag kan få detta till en medvetens strategi? Jomen det måste det vara, när man är fullständigt medveten om de negativa konsekvenser som uppstår, men ändå väljer att fullfölja denna massförflyttning av arbetsuppgifter.

Vi har redan sett konsekvenserna av de senaste årens förändring; många har valt att sluta istället för att pendla. På de nya arbetsorterna har snålt tilltagen personal, ofta nyanställd, ställts att brottas med ofantliga mängder av arbete med balanser som följd. Fortfarande sitter t ex över 40 tusen människor och väntar på att få sin inträdesbiljett till socialförsäkringssystemet i form av inskrivning. Att denna skandal har gått massmedia och hetsjaktsjournalistiken förbi är en gåta. Men merparten av målgruppen är väl inte tillräckligt intressant…..

Försäkringskassan fortsätter nu att koncentrera arbetsuppgifter i raskt takt. Konsekvensanalyser är det inte tal om, och i de fall de finns är de så ytliga och dåligt genomförda att de kvittar. Förändra först, och sopa upp i efterhand, det är kassans nuvarande strategi. Och resultatet lär inte bli annorlunda än tidigare. Men kassan går in i detta med öppna ögon, tro inte annat!

Någon påstod i ett inlägg här på bloggen att allt hade blivit sååååå mycket bättre på Försäkringskassan. Sanningen är väl den att ingen vet, för numera finns ingen kvalitetskontroll överhuvudtaget. Hur många miljarder som rinner ut genom felaktiga beslut kan man inte ens gissa sig till. Men general Svammelman har säkert nån lösning även på det!

Observer

29 kommentarer:

Anonym sa...

Du är såååå bra!!!
Jag undrar om du kan svara på hur det är tänkt att det ska bli med alla dom som kommer tillbaka efter straffet på 87 dagar.För dom flesta kommer ju tillbaka eftersom dom faktiskt är sjuka. Hur är det tänkt? Hur går pratet på fk?
Önskar dig en trevlig söndagkväll.

Anonym sa...

Strategin med koncentrerad handläggning fungerar ju inte så bra. Exempelvis aktivitetsstödet, som var ett av det första ärendeslaget till koncentration, fungerar fortfarande inte. Det var ju därför vi inte fick ngn julklapp.
Kan ledningen vara så konspiratorisk och infernalisk (jag blir kallsvettig) att det handlar om generationsskifte?!

Observer sa...

Snacket går så här: Välkomna tillbaka! Det var ju som alla vet inte kassan som skickade någon till Gulag, det gjorde Husmark-Persson & Co. Väl tillbaka så börjar väl cirkeln om igen......men det är ju snart val, gubevars!

Anonym sa...

Det du säger verkar ju helt otroligt men vid närmare eftertanke kan det nog vara så. Denna koncentrering har ju annars inget vettigt syfte i vart fall har jag aldrig hört något. Jo att allt ska bli effektivare men det klassificerar jag som rent trams.
Nu skall ju mob och kravhantering koncentreras till Stockholm när man borde begripa att det finns en stor fördel med lokal kännedom, bra kontakter med kommun,kronofogde,polis läkare mm.
Har man inte lärt sig något av tex koncentreringen av aktivitetsstöd till Östersund som efter kort tid behövde Karlshamn till hjälp och numera är det ju inte alls någon "effektiviserande" koncentrering längre.
Måtte det bli slut på galenskaperna snart

Anonym sa...

Varför går du så hårt åt översten, Observer? Föredrog du verkligen företrädaren? Enligt min uppfattning finns det betydligt sämre ägg i korgen!

Anonym sa...

Hej!
Jag befinner mig just nu i situationen att jag ska bli "borttrollad". Kan man på något sätt komma i "privat" kontakt med dig Observer för att beskriva sin situation? Jag tror att du någon gång tidigare lämnat en mailadress som kunde förmedla kontakt, kan inte längre hitta den. Skulle vilja beskriva min sitution för dig- enbart för dig- och kanske få ett klok ord på vägen- eller ett råd.

Anonym sa...

Bra blogg du har!
Angående tillvägagångssättet gällande generationsväxlingen så kanske det är en tolkning av ev. riktlinjer från KRUS?!

"Krus är en stabsmyndighet som ska bistå regeringen i frågor som rör strategisk kompetensförsörjning i statsförvaltningen. Detta innebär att Krus ska uppmärksamma regeringen på behov av samlade stödinsatser inom området, men också att Krus ska ge myndigheterna en kvalificerad hjälp i arbetet med att skaffa rätt kompetens för att lösa sina viktiga samhällsuppdrag, på kort såväl som lång sikt.".

Finns många intressanta skrifter på hemsidan: http://www.krus.nu/
Skall bli intressant att se vad "Uppdrag Etos" skall landa i. Hahaha :D

Hälsningar
Statsanställd

Observer sa...

Översten? Tja, inte blir det Colonel Boogie precis. Det kan bero på att jag tycker att han är en nolla som inte har i socialförsäkringen att göra. Jag är trött på ledarbyteskarusellen både inom statsförvaltningen och näringslivet. Samma chefer byter jobb med varandra som nåt jävla familjeföretag. Alltid samma budskap: Den eller den har ju sååå bra ledaregenskaper.Men vet oftast inte ett skit om den verksamhet de skall leda. Googlar man sedan på namnet får man fram uppgifter som inte precis ökar förtroendet. Jag hatar folk som missbrukar sin ställning. Vem gav honom referenser?
Och företrädaren? Tja, han hann väl inte med så mycket?

Observer sa...

Till dig som vill ha kontakt:
Sorry, kan tyvärr inte lämna ut någon sådan. Men jag tar gärna del av din problematik, men då får det bli här på bloggen.

Anonym sa...

Snälla du svara på den första
kommentaren!!!!!

Anonym sa...

Tricket med att bli av med personal genom centralisering är inte nytt, Teliasonera har t.ex. kört det sedan år 2001 med stor framgång, speciellt i landsändar med hög medelålder hos personalen där folk kan tvingas till 4-6 timmars extra pendlande per dag.

Också ett sätt att kringå LAS.

Observer sa...

Svar på den första kommentaren finns längre upp på sidan! Fast det är med brasklappen att det är hur jag uppfattar läget.......

Anonym sa...

Du har skrivit en hel del bra tidigar men detta var det sämsta du skrivit. En hel del är påhitt och något ren lögn. Tråkigt när du annars brukar vara korrekt i din fakta, även om jag inte alltid håller med om dina åsikter. Detta senaste inlägget var ju bara en konspiratorisk artikel som innehåller en massa faktafel. Trist.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6445904.ab

Sägas upp pga att man är illojal... hum... kanske någon som känner sig hotad här på bloggen...

Observer sa...

Inte riktigt jämförbart. Mc Donalds representerar ett privat arbetsgivareintresse. Som statsanställd har man meddelarfrihet enligt grundlagen.Och rapportskyldighet enligt samvetslagen....:)

Anonym sa...

Godmorgon!
Tack för svaret!
Du är så bra!!!!!
Jag måste också få säga att jag under hela min sjukperiod bara har haft trevliga handläggare på FK och det är jag väldigt tacksam för.

Anonym sa...

Fusket i sjukförsäkringssystemet beräknas kosta ca 1 miljard/år enligt Försäkringskassan! Ingen gillar fusk, det är vi alla väl överens om! Jag har en liten fråga till er som skriker om att sjukförsäkringsfusket måste stoppas!

Varför skriker inte ni lika högt över skattefusket, som uppgår till hisnande 46 miljarder/år? Framför allt, varför driver inte Alliansen den frågan? Vill man stoppa det ena fusket måste man väl vilja stoppa det som kostar oss alla betydligt mera varje år, eller är det av egenintresse? Är man rädd för vad en sådan granskning skulle visa?

Skattemoralen inom högeralliansen är ju vida känd…jag tror att många av er som tycker att man är en fuskare bara för att man är sjuk själva har fuskat och ser det som en merit att man har "lurat" staten på skatt.

Högeralliansen är det för att ni själva anser er vara felfria som ni tar er rätten att döma dom som är sjuka och därmed sjukskrivna som fuskare?

Tyvärr så tror jag inte att det blir någon större skillnad om det blir regimskifte i höst…jag tror att den verkliga makten finns hos försäkringsbolagens lobbyister som vill införa en Amerikanisering av Sveriges sjukförsäkringssystem (vi är nog redan där)…köp en privat försäkring och du klara dig!! Försäkringsbolagens lobbyister har även makten över de RödGröna

Anonym sa...

Angående det första inlägget. Själv jobbar jag på Arbetsförmedlingen med målgruppen utförsäkrade. Har fått för mig att kassan kommer att bedöma förmågan att delta i arbetsmarknadspolitiska program vid ny sjukskrivning efter 87 dagar (alltså ingen prövning gentemot arbete). Vidare så har vi fått direktiv om att programmen skall anpassas så att alla skall kunna "delta efter förmåga". Ribban för sjukskrivning efter 87 dagar känns med andra ord tämligen svår att passera...

Har Observer några kommentarer till detta? Hur har snacket gått på kassan?

Observer sa...

Är själv inte expert på sjukpenningförsäkring. Bättre att andra kommenterar detta!

Anonym sa...

Det har helt klart blivit såååå mycket bättre, för mig alltså. Jag har ca 15 minuters promenad till arbetet, jag trivs hyfsat bra med arbetsuppgifterna på "min" kassa. Tyvärr har de flesta arbetskamrater jag är "uppväxt" med börjat pendla än hit än dit i gamla Svedala och för dem har det blivit sååå mycket sämre. Reskostnader på flera tusen i månaden, plus låååång arbetstid (om man räknar med resorna). Nya kamrater har jag fått, men de "nya" är cirka 20 - 25 år yngre än jag. En fundering, borde inte de "nya" pendla och de "gamla" få arbeta kvar??

Anonym sa...

Glömde en grej. Jag hoppas att jag slipper hamna på koncentrationsläger burrrrr.

Anonym sa...

Angående fusk.
Min erfarenhet efter 30 års anställning att nedskärningar i välfärden föregås av en intensiv fuskdebatt. Jag tror inte att det är ngn tillfällighet. Massmedia och politiken är i symbios.

Anonym sa...

Hallå!
Jag efterlyste förslag på bloggar som kunde ge en motbild till Observer. Den kan handla om vilken myndighet som helst. Kom igen, det måste finnas någon som illustrerar en dag på myndigheten.

Anonym sa...

Citat, Observer:
"Samma chefer byter jobb med varandra som nåt jävla familjeföretag."

LOL! Den kommentaren var inte att leka med...och i mitt huvud kom det då upp en bild på två apor som kliar varandra på ryggen, sittandes på en karusell som bara går runt och runt...

Förresten Observer, känner du möjligtvis till nåt bra ställe på webben med statistik från försäkringskassan i olika avseenden?

Eller är det SCB som gäller för sånt?

Mvh,
Någon Svensson Någonstans

PS. Jag måste också säga att dina små titelbilder väldigt ofta får mig att skratta! Simsalabim-trollkarlen till detta inlägg är helt underbart retlig!

Anonym sa...

För mig har det blivit mycket bättre i den nya organisationen och jag har trots allt fått pendla längre till jobbet.

Observer sa...

Det finns mycket statistik om kassan på kassans egen hemsida, www.forsakringskassan.se, bla i årsbokslutet.Titta under fliken "om Försäkringkassan", vänsterspalt "Uppföljning och utvärdering". Där finns en fet årsredovisning med mycket statistik.

Observer sa...

Till dig som fått det bättre i den nya organisationen: GRATTIS!
Jag vill att ALLA skall må bra!

Anonym sa...

Mellan glimtar av förnuft firar dårskapen triumfer.
Kompetens och kunnande är inte kassans gebit snarare den narcissistiska familjens relationer. I normala organisationen baseras relationen arbetsgivare anställd av arbetslagstiftningen. På kassan är det hela en familjeangelägenhet. 12-timmarsgränsen är bara ett uttryck för att den anställde inte fattat att den ska flytta hemifrån. Vad ska ett sömndrucket fack göra åt det?

Anonym sa...

Varför censur på detta forum. Du släpper inte fram mina kommentarer bara för att jag inte håller med dig och så klagar du att ledningen inte lyssnar på folk eller att de kväver alla anställda med bra ideer.