torsdag 21 augusti 2008

Vilken jävla ynkedom!

Så, nu får det vara nog. Vid sidan av alla fantastiska och breda åsikter som framförs på bloggen kommer det en hel del skit. Tyvärr har jag inte tid att sitta och rensa bort sånt skräp, men vill inte heller sprida vilken dynga som helst via min blogg. Hädanefter får det bli så att de inlägg som skall publiceras kommer att gå via mitt cencurfilter.

Personligen tycker jag att det väldigt tråkigt att vi inte slipper ifrån idioter som bara är ute efter att förstöra för andra, men så är det i det svenska samhället….

Hoppas på förståelse för denna åtgärd, och att du som verkligen är intresserad av att läsa och delta i bloggen fortsätter med det!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Under rådande omständgheter ett klokt beslut. Jag litar till 100% att du publicerar seriösa kritiska kommentarer.
Hoppas du fortsätter dina observationer.
Per 51

Sven Tycker sa...

Det är tragiskt att du tvingats göra så, men det är tyvärr ofrånkomligt. Jag tvingades mycket snabbt till samma åtgärd på min egen blogg på Blogger.

Anonym sa...

Hej, det var tråkigt med att demokratin inte kan hålla en så pass hög nivå att man framföra sin åsikter på ett juste sätt. Har dessutom en fråga om du skulle kunna lägga upp www.fris.at som länk. Tack för en mycket intressant blogg.

David mot Goliat

Vicki sa...

Jag tror nog att de som verkligen vill föra en debatt kommer att fortsätta lämna sina synpunkter. Tyvärr tycker jag att diskussionen har fastnat i om man ska acceptera situationen eller sluta sitt jobb. Varför inte passa på att föra en konstruktiv debatt om vad som är bra respektive dåligt på FK. Jag hoppas att du, Observer, inte har startat den här bloggen på grund av allmän vantrivsel och "gnällbehov"? Jag har i alla fall uppfattat dig som mer skärpt än så...! Trivs du med dina arbetskamrater eller....?

Lasse liten sa...

Jag har nu läst igenom hela denna blogg (på arbetstid) och kommer att lämna adressen till alla mina arbetskamrater med rekommendation att följa detta framåt. Jag har ett chefsjobb inom FK. Det är beklagligt att det ska behövas en sådan här blogg. Det naturliga är ju att diskussionen förs levande inom verksamheten. Vi vet ju genom forskning vad som kännetecknar en god arbetsplats där personalen känner stolthet och känner delaktighet och bidrar till verksamhetsnyttan.

Tyvärr har ju FK utvecklats i motsatt riktning. Det är här som denna blogg kan spela roll. Men inte genom att smutskasta varandra. Nyanställda kontra äldre anställda. Stanna kvar eller sluta och lämna verksamheten. Det är trams. En övervägande majoritet inom FK har kritiska synpunkter på den nya myndigheten som bildades 2005. De flesta har drabbats av en omorganisation som saknar motstycke. En omorganisation som är dåligt genomtänkt, som är dåligt planerad och som är dåligt genomförd. En omorganisation som visar förakt mot dom anställda och den unika kompetensen som var och en har. Och en arbetsgivare som med ett pennstreck raderar ut kompetensen därför att man tycker att den går att ersätta hur lätt som helst.

Tacka f-n för att man måste få reagera. Vi har ju en ledning som lever i en glasbubbla. En ledning som med retorikens hjälp beskriver verkligheten utifrån sina rosa glasögon. Frågan är inte om det kommer att brista utan när det kommer att ske.

Det enda rimliga är att kräva att landets politiska ledning börjar agera. Lyft bort Malmborg. Den nya GD:n borde genast möblera om i myndighetsledningen. Det finns några personer där som borde få andra arbetsuppgifter utanför FK.

Jag vill till dej som startat detta framföra ett stort tack för det arbete du gör. Du behövs och låt dej inte påverkas av de angrepp som nu pågår. Vad vet vi om de som ligger bakom? Kan det vara ...?

Och till dom som håller på med de låga kommentarerna och diskussionerna om längden på anställningstid, utbildningsbakgrund och de goda råden att sluta då på FK om det är så illa: höj blicken och se vad detta egentligen handlar om. Bloggstartaren har på ett fint sätt beskrivit bakgrunden till denna blogg.

Anonym sa...

Fast på ett sätt är dessa nonsenskommentatorer också ett rätt intressant fenomen, jag utgår ifrån att det är någon sorts engagemang som driver även dessa individer ?

Skulle onekligen vara något för den som är road av beteendevetenskap att studera, måhända är det Curtan själv som sitter och knackar på sin kammare men för tillfället har slut på argumenten ?

Törs vi hoppas på några utvalda pärlor ur skörden till allmänt påseende ?

Keep rocking the boat!

Observer sa...

Njae, det inns andra sajter på nätet som enbart har sådant på sitt program.....lite väl starkt för min smak!

Anonym sa...

Jag förstår din åtgärd - alternativet fungerar uppenbarligen inte (empiriskt)...

Jag tycker att "lasse liten" kommer med ett riktigt bra inlägg. Jag har efterlyst just detta synsätt i tidigare inlägg.

Vad gäller en del av skräp-kommentarerna så skapar de om inte annat fokus på att det finns individer som är rädda för åsiktsfrihet.

"Salis populi suprema lex esto"

/Bull

Anonym sa...

Till Lasse liten!

Finns du? Nästan så man gnuggar ögonen eller nyper sig i armen när man läser ditt inlägg.

I så fall finns det hopp för Försäkringskassan!
Kloka ord!

Fortsätt observer, du behövs!!!

//Gurkan

Anonym sa...

jag lyckades!!!

Anonym sa...

snälla gör något åt er situation eller sök er i från organisationen. förstår ni inte att ni spelat ut er roll. ni klarar uppenbarligen inte trycket.

FK-tanten sa...

Anonym 22/8 kl 22,49:
Vem ska då betala ut dina pengar?

Mats Eriksson sa...

FK-tanten
Utbetalningar kan t ex socialtjänsten sköta!
Idag har FK bara en enda roll och det är att jaga sjuka och utförsäkra, allt enligt regeringens sinnessjuka regler!

Jag skulle aldrig haft ett samvete att arbeta på Fk faktiskt och jag vet att åtminstone en del på fk har förmåga till empatiskt tänkande och mår skit över att behöva arbeta med att behandla sjuka på det sätt man gör idag!

Mitt råd är gå ihop och protestera ljudligt och rejält, lr sluta och ha ett rent samvete!